Nincs engedélyezve a javascript.
Vásárlási szabályzat
Bejelentkezés, kijelentkezés, regisztráció

Bejelentkezés, kijelentkezés, regisztráció

Első vásárlásod megkezdése előtt regisztrálnod kell az áruházunkban. Ehhez nem kell mást tenned, mint a Regisztráció menüpontra kattintva kitölteni a regisztrációhoz szükséges adatokat. Csak 18. életévét betöltött felhasználó vásárolhat áruházunkban. A regisztrációval hozzájárulsz ahhoz, hogy adatait a Könyvbazár Kft. nyilvántartásba vegye és kezelje az 1992. évi LXIII. törvény előírásai szerint, valamint a jövőben termékeivel, akcióival kapcsolatos információkat juttasson el Neked. Tudomásul veszed, hogy az adatszolgáltatásod önkéntes és határozatlan időre szól, ezt írásban bármikor visszavonhatod.

Amennyiben már regisztráltál webáruházunkban, de elfelejtetted a jelszavad, elég, ha az Elfelejtett jelszó feliratra kattintasz, amikor a rossz jelszó vagy felhasználónév jelenik meg, majd megadhatod a regisztrált e-mail címed, amire rendszerünk automatikusan elküld egy emailt melynek segítségével új jelszót adhatsz meg. Ha az adataid időközben megváltoztak, bármikor módosíthatod őket a felső menüben a profil gombra nyomva.

A profilod alatt a megrendeléseimre kattintva nézheted meg az új, illetve teljesített rendeléseid.

A kijelentkezés a bal felső menüben található, amire akkor van szükség, ha olyan helyről netezel, ahol mások is használhatják ugyanazt a számítógépet. A kijelentkezéssel megakadályozhatod, hogy valaki a nevedben rendeljen nálunk.


Kosár

Ahhoz, hogy a kiválasztott terméket megrendeld, nem kell mást tenned, minthogy a termékek alatt levő Kosárba linkre kattintasz. Ezzel a termék a kosaradba kerül.

A böngésződ jobb felső sarkában lévő kosárra kattintva megnézheted a megvásárolni kívánt termékeket, és akár törölhetsz belőlük, vagy növelheted, csökkentheted a mennyiséget.

A megrendelés véglegesítéséhez kattintson a Tovább a fizetéshez linkre. A kosár funkciót áruházunkba való belépés nélkül is használhatod, de rendelni csak abban az esetben tudsz, ha bejelentkezel a rendszerünkbe.


Megrendelés

A rendelés véglegesítéséhez válaszd ki a fizetési módot, add meg a szállítás és számlázási címed, majd a Megrendelés lezárására kattintva küldd be hozzánk.

A rendelés beérkezéséről automatikus értesítést küldünk Neked e-mailen. A rendszer ezt követően kezdi meg a megrendelésed tényleges feldolgozását. A rendeléseket a rendelkezésre álló készlet erejéig teljesítjük. A beérkezett rendelések feldolgozása után egy újabb e-mailben értesítünk a sikeres készletfoglalásról, valamint jelezzük, ha bizonyos termékek átmeneti készlethiány miatt nem szállíthatók. Ezeket a tételeket automatikusan töröljük a megrendelésedből. Végül a csomag elkészülte után még egy értesítést küldünk a kiszállításról, melyben megtalálod a csomagazonosítót és a kiszállításra kerülő tételeket.


Szállítás

Belföldi házhoz szállítás

A megrendelt termékeket a GLS Hungary csomagszállító szolgáltatásával juttatjuk el otthonába, vagy akár munkahelyére. (Postai úton, postafiókcímre nem kézbesítünk.)

Belföldön a szállítási költség egységesen 499 Ft.

A raktáron lévő termékek szállítási határideje 1 munkanap. A munkanapokon 17 óráig leadott rendeléseket a következő munkanapon, a pénteken 17 óráig leadottakat hétfőn, a hétvégi rendeléseket pedig a következő hét keddjén szállítjuk ki. A kiszállítás előtti napon e-mailben értesítünk Téged a csomag feladásáról.

A GLS a csomag feladását követő munkanapon 8-17 óra között szállít az általad megadott címre, előzetes egyeztetés nélkül. Kérjük, hogy olyan szállítási címet adj meg a megrendelésnél, ahol napközben is elérhető vagy. Kérjük, hogy az adataidnál a mobilszámodat is add meg, hogy ha kézbesítés közben bármilyen probléma felmerülne, a GLS felvehesse Veled a kapcsolatot. A kiszállítási értesítőt követő munkanapon a csomagazonosító szám segítségével, akár Te is érdeklődhetsz a csomagod állapotáról a GLS Ügyfélszolgálatán. Az ügyfélszolgálat a 06-1/802-0265 telefonszámon érhető el munkanapokon 8-20 óra között. A csomagküldő szolgálat weboldalát itt érheted el: https://gls-group.eu/HU/hu/home

Belföldi házhoz szállítás esetén választhat utánvétes, online bankkártyás és PayPal fizetés között.



Szállítás

Külföldi csomagküldés

Külföldi megrendeléseket egyelőre nem áll módunkban fogadni.


Fizetés

- Fizetés átvételkor

Házhoz szállítás esetén: A csomag átvételekor a futárnak kizárólag készpénzben fizethetsz. A futárszolgálat bankkártyát, utalványt nem fogad el.

- Online bankkártyás fizetés

Ebben az esetben a megrendelt termékek árát és az esetleges szállítási költséget a rendelés leadásakor előre kell kifizetned. A Matias áruház részére a bankkártya elfogadás lehetőségét az OTP Bank biztosítja az OTPdirekt biztonságos, SSL protokollt használó bankkártya elfogadó rendszere által. Internetes vásárlás esetén Téged az OTPdirekt weboldalára irányítunk át, így a fizetés közvetlenül az OTP Bank által üzemeltetett, a nemzetközi bankkártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik. A Matias áruház a Te bankkártyádnak, illetve a mögötte álló számládnak semmilyen adatához nem jut hozzá!

Áruházunkban az alábbi kártyatípusokkal fizethet:

- Visa (dombornyomott)

- MasterCard (dombornyomott)

- American Express (dombornyomott)

- Electron (nem dombornyomott), kibocsátótól függően - ezen kártyák esetében a kibocsátó bank határozza meg, hogy lehetővé teszi-e a kártya internetes használatát. Amennyiben a Te kártyádat a kibocsátó bank engedélyezte az interneten való kártyahasználatot, természetesen fizethetsz internetes áruházunkban Electron kártyájával. Pontos információért kérjük, fordulj bizalommal a kártyádat kibocsátó bankhoz. Az OTP Bank által kibocsátott Electron kártyák elfogadhatók.

- Maestro (nem dombornyomott). Kizárólag az OTP Bank által kibocsátott, 675761 kezdőszámmal rendelkező bankkártyákat áll módunkban elfogadni. Amennyiben a bankkártyádon szereplő kártyaszám csak 10 jegyből áll, először a 675761-es számsort írd be, és csak ezt követően üsd be a bankkártyádon szereplő 10 jegyű számot.

Amennyiben bankkártyás fizetés esetén rendelését nem tudjuk maradéktalanul teljesíteni, a hiányzó termék vételárát a lehető leghamarabb - legfeljebb 30 napon belül - visszautaljuk az általad megadott bankszámlaszámra.

Intézmények és nagyobb értékű céges megrendelések esetében előzetes egyeztetés alapján átutalással történő fizetés is kérhető. Erre vonatkozó igényed kérjük, külön jelezd ügyfélszolgálatunknak.


- PayPal fizetés

Ebben az esetben a megrendelt termékek árát és az esetleges szállítási költséget a rendelés leadásakor előre kell kifizetnie. A PayPal egy készpénzmentes pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó pénzügyi intézet, mely az elektronikus kereskedelemre szakosodott. A PayPal elektronikus folyószámlát vezet ügyfelei részére, melyet azok hitelkártyás fizetéssel, banki átutalással vagy inkasszómegbízással tölthetnek fel lakossági vagy céges bankszámlájukról. Internetes vásárlások során nem kell bizalmas hitelkártya- vagy számlaadatokat megadni illetve továbbítani, hanem a PayPal felhasználói név valamint a jelszó megadása elegendő a fizetés lebonyolításához.

PayPal fizetés esetén Téged a PayPal oldalára irányítunk át, ahol két lehetőséged van:

- Ha már rendelkezel PayPal fiókkal, csak be kell lépned PayPal felhasználói neveddel és jelszavaddal, majd a fizetés részleteinek áttekintése után jóvá kell hagynod azt.

- Ha még nem rendelkezel PayPal fiókkal, akkor először létre kell hoznod egyet. További részletek a www.paypal.com oldalon.


Termékgarancia

A megrendelt termékekre a Ptk. 305. § szabályai szerint szavatosságot vállalunk. Hibás teljesítés esetén kifogásáról a hiba felfedezését követő lehető legrövidebb időn belül írásban tájékoztassa az ügyfélszolgálatunkat. Hibás teljesítés esetén a megrendelését a Ptk. 306. §-ban meghatározott szavatossági sorrend szerint: - elsősorban kicseréljük - ha a cserére nincs módunk, úgy választásod szerint árengedményt adunk, vagy a megrendeléstől elállhatsz, és kérheted a megrendelt termékért kifizetett összeg visszatérítését. A szállítási költséget nem áll módunkban visszafizetni. Jelentéktelen hiba esetén elállásnak helye nincs. Hibás teljesítés esetén a szavatossági jogok érvényesítésével kapcsolatos költségek (pl. kicserélés vagy elállás esetén a visszaküldés postaköltsége) a Könyvbazár Kft.-t terhelik.

Elállás joga

Ön a vásárlástól a megrendelt terméket tartalmazó csomag átvételétől számított 14 napon belül - figyelemmel a távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) sz. Kormányrendelet - indokolás nélkül elállhat. Átvételnek házhoz szállítás esetén a futártól való átvétel napját értjük. Az elállási határidő a kézhezvételtől számított 14 nap elteltével jár le. Elállás esetén az elállási szándékodat tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles vagy eljuttatni (pl. postán, faxon, elektronikus úton küldött levél formájában) az alábbi címre:


Matias Ügyfélszolgálat Cím: 7630 Pécs, Üszögi-kiserdő u. 1. E-mail: ugyfelszolgalat@matias.hu Fax: +36 72/777 111


Elállás esetén az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül a terméket sértetlen - külső sérelmi nyomoktól, használattól mentes - állapotban a megrendelő nevének feltüntetésével saját költségén köteles visszaküldeni az Matias Ügyfélszolgálat 7630 Pécs, Üszögi- kiserdő utca 1. szám alatti címére. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő előtt elküldi a terméket. Az általad kifizetett vételárat és szállítási költséget visszatérítjük az elállási nyilatkozatod kézhezvételétől számított 14 napon belül, vagy amíg a terméket vissza nem szolgáltatod, vagy kétséget kizáróan nem igazolod, hogy azt visszaküldted, a kettő közül a korábbi időpontot vesszük figyelembe. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal azonos fizetési módot alkalmazunk. A szállítási költséget a teljes rendeléstől való elállás esetén térítünk vissza. Az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaküldésének közvetlen költsége Téged viseli. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk. Felhívjuk figyelmét arra, hogy a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő károk megtérítésére igényt tartunk.


Az adatvédelemről

A Matias webáruház tiszteletben tartja és biztonsággal őrzi a Te személyes adataidat. A regisztráció során megadott adatokat bizalmasan kezeli - figyelemmel az 1992. évi LXIII. adatvédelemről szóló törvényre -, és csak saját promóciós kampányainak keretében használja fel, harmadik személynek nem adja át. Te, mint felhasználó tudomásul veszed, hogy az adatszolgáltatás önkéntes, hozzájárulásodat önként és határozatlan időre adtad meg azzal a kikötéssel, hogy írásban bármikor visszavonhatod.

Az oldalakon megjelenő adatokról

Oldalainkon megjelenő információk a Matias webáruház tulajdonát képezik. Az anyagok kizárólag személyes, nem kereskedelmi célú használata engedélyezett. Az itt található anyagokat a látogató nem jogosult módosítani, újra előállítani, nyilvánosan közzétenni, előadni, terjeszteni, illetve egyéb módon a nyilvánosságot szolgáló vagy kereskedelmi célzattal felhasználni. Adatainkat a legnagyobb gondosság mellett állítottuk össze, de az esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk.


Kapcsolat

Ha bármilyen kérdésed vagy észrevételed van szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérjük, jelezd az ügyfélszolgálatunknak a következő elérhetőségeken:


Matias Ügyfélszolgálat

ugyfelszolgalat@matias.hu

06-72/777-100 (munkanapokon: 8-17-ig)


Könyvbazár Kft.

7630 Pécs, Üszögi-kiserdő u. 1.


Üzemeltető: Könyvbazár Kft.

E-mail: info@matias.hu

Telefon: 06-72/777-000

Székhely: 1075 Budapest, Károly krt. 3/C.

Telephely és levelezési cím: 7630 Pécs, Üszögi-kiserdő u. 1.

Adószám: 13876421-2-42

Cégjegyzékszám: Cg. 01-09-877811 (bejegyezve a Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság által)

Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: 3394/A-1.

Adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-72417/2014.