Nincs engedélyezve a javascript.
Rólunk

A Matias borászat és bormárka filozófiája az a harmónia, melyet a könyv és a bor párosa alkot szépséget, örömet és kultúrát közvetítve felénk. Egy igazán finom bor és egy jó könyv élvezetének ötvözete felejthetetlen élményt nyújt. A Matias borászat és a szőlészet Kiss Gábor fiatal villányi borász szakmai vezetésével működik. Gábor 10 éves pályafutása során méltán tett szert országos hírnévre. Többek között neki is köszönhető, hogy a Matias pincészet szemlélete nagy mérete ellenére a kis családi pincészetek gondosságához és mívességéhez hasonlítható.

A Matias Pincészetnél a legkorszerűbb technológiát alkalmazzuk, amely lehetővé teszi a természetes eljárások magas szintű művelését. A szőlőt a legkíméletesebb módon dolgozzuk fel, megőrizve ezáltal a fajták egyedi karakterét, és lehetőséget teremtve a terroir jellegzetességek bemutatására.

A borainkat reduktívan erjesztjük, majd hordóban érleljük az arra megfelelő tételeket. A cél, hogy a boraink megőrizzék elsődleges gyümölcsös aromájukat valódi ízvilágukat. A klasszikus hordós érlelésnek köszönhetően egyedülálló aromákat szerez a bor, és a reduktív és hordós érlelés kombinációja kihozza az igazi terroárt, mely palackérés után még kiemekedőbbé válik.

Pincészetünk 100 ha szőlőterülettel rendelkezik Villány, Pécs, Szekszárd, Badacsony és Tokaj borvidékeken. A termesztett fajták között megtalálható a magyar és világfajták szinte teljes szortimentje.